Utfordring

Et utdatert IT-system.

 

Løsninger

Microsoft Dynamics 365 Business Central, LS Central for Retail & & Cepheo Managed Services.

Resultat

ABC Lavpris får en fremtidssikret IT-plattform. Den gir full kontroll over arbeidsprosesser i sanntid og frigjør mer tid til å gjøre kunder og medarbeidere fornøyde.

Når kundene går inn i en av ABC Lavpris’ varehus, er de kun ute etter én ting: Å kjøpe varer til markedets laveste priser. Sånn har det vært helt siden to fettere gikk sammen i 1981 om å åpne et minimarked i Danmark. 40 år senere har ABC Lavpris rundet 15 varehus i Jylland & på Fyn, mer enn 800 medarbeidere og en årlig omsetning på om lag 1,5 milliarder kroner.

 

Suksessen har i stor grad kommet ved å fokusere på den gode kundeopplevelsen med et høyt servicenivå og lave, konkurransedyktige priser. I stedet for å være tilfredse med det, sikter ABC Lavpris på enda mer suksess ved å investere i ny teknologi.

 

”Vi har valgt den nye plattformen for å være fremtidssikret. Vårt tidligere IT-system var utdatert. Vi kunne bruke det, men det var ikke optimalt for vår virksomhet fordi det var for tregt. Det kunne også kun avvikles på Windows 7, så sikkerheten var dårligere siden Microsoft ikke leverer oppdateringer lenger,” sier ABC Lavpris’ IT-sjef, Michael Christensen.

«Vi har fått en plattform som kommer til å holde i mange år.»
Michael Christensen

IT-sjef, ABC Lavpris

Plattformen for den ambisiøse detaljhandleren

 

Varehuskjedens nye, moderne og skybaserte plattform består av alt-i-en-løsningen LS Central for Retail, som er bygget på Microsoft Dynamics 365 Business Central.

 

Det er et godt valg for den ambisiøse detaljhandleren, fordi sammensmeltningen av løsningene gir ABC Lavpris mulighet til å skalere opp og ned etter behov. Den gir også mulighet til å få full kontrol på, og innsikt i, alle forretningsprosesser i sanntid. Det vil si alt fra markedsføring, e-handel, POS til lagerhåndtering, CRM, bokføring og rapportering.

 

”Før brukte vi to forskjellige systemer til å håndtere administrasjonen og butikkdriften. Det gjorde at vi måtte overføre en del filer mellom systemene for å få dem til å fungere. Det var ikke bærekraftig. Nå har vi fått et ERP-system hvor vi kan klare begge deler i étt og samme system. Det er en stor hjelp for oss,” sier ABC Lavpris’ IT-sjef. 

 

Generelt blir arbeidsdage enklere, mer effektiv og overkommelig for medarbeiderne som følge av den nye plattformen. Uansett om arbeidet foregår på lageret, i varehusene eller på hovedkontoret.

 

Å ha alt i ett system gir også en bedre oversikt over hele virksomhetens data.

 

”Fremover kan vi nøye oss med å vedlikeholde alle dataene i ett masterdata-regnskap. Det forenkler helt klart våre daglige rutiner, hvilket kommer våre medarbeidere og kunder til gode.” sier IT-sjef, Michael Christensen.

 

ABC Lavpris & Cepheo forlenger det gode samarbeidet

 

Varehuskjeden har valgt å kjøpe og implementere ERP-systemet Microsoft Dynamics 365 Business Central og programvareløsningen LS Central for Retail gjennom Cepheo, som har mange års erfaring med å levere IT til detaljvirksomheter i Norden.

 

Cepheo tilbyr teknologisk innsikt kombinert med en dyp forståelse for detaljbransjen, hvilket ABC Lavpris lenge har dratt nytte av.

 

”Cepheo har vært vår IT-leverandør i mange år. Vi er veldig fornøyde med samarbeidet fordi de kjenner virksomheten vår, våre behov og vårt krav til IT,” sier Michael Christensen.

 

IT-sjefen slår fast at ABC Lavpris har tatt riktig avgjørelse da de implementerte Business Central og LS Central for Retail med hjelp fra Cepheo:

 

”Vi har fått en plattform som kommer til å holde i mange år.” 

 

Skybaserte løsninger gir mer tid til kjerneoppgavene

 

LS Central for Retail og Business Central er begge skybaserte løsninger, hvilket gir noen helt nye fordeler og muligheter for ABC Lavpris.

 

”Det gir oss en trygghet, fordi vi har tilgang til dataene våre 24/7, uansett hvor vi befinner oss,” sier IT-sjefen om en av de største gledene ved å gå fra on-premise til skyen.

 

En skyløsning sikrer også at varehuskjeden alltid jobber fra den nyeste versjonen, hvilket styrker effektiviteten og sikkerheten. Det gir også ABC Lavpris mulighet til å outsource IT-driften.

 

”Med våre tidligere systemer var vi avhengige av å ha en butikkserver i hver butikk samt 5 servere på hovedkontoret. Med LS Central for Retail bruker vi skyversjonen. Det gjør at vi kan outsource våre servere. Dermed legger vi ansvaret for drift, backup etc. over til Cepheo.” sier IT-sjef, Michael Christensen, som refererer til en Cepheo Managed Services-avtale med Cepheo.

 

En Managed Services-avtale gir god mening for en ambisiøs og hardtarbeidende detaljhandler som ABC Lavpris. Det gjør at de slipper å administrere IT-systemene sine fullstendig. Det vil si oppdateringer, sikkerhet og integrasjoner. Alt det sørger Cepheo for.

 

I stedet kan varehuskjeden fokusere på det viktigste: Å gjøre kunder og medarbeidere mer fornøyde hver dag.  

Vil du vite mer?

 

Ta kontakt med vår salgsdirektør Lars Erik Lindhjem for en dialog om din bedrifts digitalisering.


Telefon: +47 913 51 443

E-post: lars.lindhjem@cepheo.com