Ufordring

DLR Kredit trengte et nytt ERP-system som skulle erstatte Microsoft Dynamics AX 2012.

Løsning

Implementering av Microsoft Dynamics 365 Business Central i tillegg til løpende drifts- og utviklingsstøtte.

Resultat

Et moderne og intuitivt ERP-system som er tilpasset virksomhetens behov og sparer tid med et bedre brukergrensesnitt.

DLR Kredit er et dansk realkredittinstitutt som retter seg mot landbruks- og bedriftskunder. Mellom 2016 og 2023 brukte selskapet en lokal versjon av Microsoft Dynamics AX 2012 som ERP-system. Da Microsofts besluttet at de ikke lenger skulle støtte de gamle løsningene, ble det klart for Lars Ewald Madsen, økonomidirektør i DLR Kredit, at de måtte ut på markedet for å finne en ny løsning. Samtidig var brukervennlighet svært viktig for ham og DLR Kredit.


«Dynamics AX 2012 var en god og stabil løsning, men altfor ofte trengtes det altfor mange klikk for å utføre grunnleggende, men hyppige ting som kontooppslag. Vi kastet bort veldig mye tid på det», forteller Lars Ewald Madsen.


Samtidig var det viktig å bli værende i Microsofts økosystem med en løsning og et brukergrensesnitt som de ansatte ville kjenne igjen fra andre Microsoft-løsninger.

 

Derfor falt valget på Dynamics 365 Business Central

 

DLR Kredit fikk en presentasjon både Dynamics 365 Business Central, Microsoft Dynamics 365 Finance og Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management, som er den moderne, skybaserte videreføringen av deres tidligere løsning Dynamics AX 2012.

 

Sammenligningen gjorde det klart for Lars Ewald Madsen at Dynamics 365 Business Central ville gi dem en løsning der enkle handlinger ikke ville kreve mange klikk samtidig ga god oversikt for brukeren. 

 

«En tett dialog og kyndig rådgivning fra Cepheo tydeliggjorde fordelene og mulighetene i de to forretningsløsningene for oss. Vi trenger en oversiktlig og fleksibel løsning som er enkel å bruke, og det har vi fått med Dynamics 365 Business Central», forklarer Lars Ewald Madsen og føyer til med en metafor:

 

«Hadde vi valgt Dynamics 365 Finance og Dynamics 365 Supply Chain Management, ville det ha vært som å kjøre gjennom trange gater i København sentrum i en stor limousin: Altfor mye styr og altfor innfløkt for å nå frem dit vi skal.»

«Vi trenger en oversiktlig og fleksibel løsning som er enkel å bruke, og det har vi fått med Dynamics 365 Business Central.»

Lars Ewald Madsen
Økonomi- og finansdirektør i DLR Kredit

Blandt de første i bransjen i skyen

Samtidig er han stolt over at de er blant de første finansinstitusjonene i Danmark som har fått en skybasert ERP-løsning. Det danske finanstilsynet stiller en lang rekke ufravikelige krav til finansinstitusjoner sammenlignet med selskaper i andre bransjer. Med Dynamics 365 Business Central har selskapet ifølge Lars Ewald Madsen funnet en ERP-løsning som passer våde til egne behov og til myndighetenes krav.


«Rettighetsstyringen i løsningen er en funksjon som har blitt enklere etter at vi gikk over til ERP-systemet, og som gjør det mulig for oss å oppfylle kravene fra det danske finanstilsynet. Til syvende og sist er det viktigste at vi har et system som fungerer for oss innenfor de rammene som finnes har i bransjen, men jeg må innrømme at jeg er stolt over at vi er blant de første som tar skrittet over i skyen», sier Lars Ewald Madsen.


Siden DLR Kredits løsning ble lansert i september 2023, har Lars Ewald Madsen og de andre brukerne av systemet i selskapet merket den forbedringen de var ute etter.


«Dynamics 365 Business Central gjør en rekke små ting enklere for oss i hverdagen. I prinsippet har vi beholdt de samme prosessene, men fordi systemet er mer oversiktlig og brukervennlig, sparer vi tid i hverdagen», forklarer økonomidirektøren.


Ifølge Lars Ewald Madsen skyldes den vellykkede implementeringen blant annet de dyktige konsulentene i Cepheo, som ikke bare utviste stor forretningsforståelse, men også var proaktive når det gjaldt å forstå realkredittinstituttets prosesser og behov.


«Sammen har vi vært flinke til å utnytte nærheten og fleksibiliteten da vi samlet teamet fra Cepheo fysisk hos oss. Det ga et konsentrert og verdifullt dytt fremover», uttaler Lars Ewald Madsen, som avslutter med å uttrykke glede over at samarbeidet ikke er over, i og med at Cepheo fortsetter som partner for løpende drifts- og utviklingsstøtte for løsningen med en Cepheo Managed Services-avtale.

Vil du vite mer?

 

Ta kontakt med vår salgsdirektør Lars Erik Lindhjem for en dialog om din bedrifts digitalisering.


Telefon: +47 913 51 443

E-post: lars.lindhjem@cepheo.com