Utfordring

Å få det avanserte design software Autodesk Inventor opp i skyen.

Løsning

Microsoft Azure, hosting og Cepheo Managed Services.

Resultat

Løsningene har økt mobilitet, produktivitet og smidighet. De har også ført til færre utgifter og mer tid til videreutvikling av selskapet.

Den familieeide danske produsenten Bredal A/S startet for mer enn 60 år siden med å konstruere robuste og driftssikre maskiner for å spre kalk, sand, gjødsel og salt. Først i Danmark og deretter med stor suksess i det meste av verden, hvor sprederne oftest brukes i landbruket.

 

Derfor virket det som en god anledning for å modernisere produksjonsbedriftens arbeidsprosesser. Spesielt de som var knyttet til utviklingen av sprederne, men det var en ganske stor humpel i veien.

 

«Utfordringen vår var at vi måtte finne en IT-partner som mente at Microsoft Azure var det riktige valget for å ta vår Autodesk Inventor opp i skyen i et miljø som var sterkt nok til å støtte arbeidet vårt,» sier produsentens IT- og markedssjef, Daniel Jensen.

 

Autodesk Inventor er et avansert 3D software for mekanisk design i 3D som produksjonsbedrifter bruker til å tegne, konstruere og automatisere designet av maskinene sine. Dersom det var mulig å få det opp i skyen, ville det gi noen helt nye muligheter.

 

«Vi visste godt at det aldri ville bli 100 % som å jobbe lokalt. Det er jo utfordringer og ulemper med alt, men vi visste at det ville gi våre ansatte mer fleksibilitet i arbeidet hvis vi hadde software i skyen.» sier IT- og markedssjefen.

«Azure gir oss en helt annen mobilitet, produktivitet og smidighet. Det er et stort pluss.»


Daniel Jensen
IT- og markedssjef, Bredal A/S  

Bredal A/S og Cepheo lykkes med et «umulig» prosjekt i skyen

Ved hjelp av sin IT-partner Cepheo har maskinprodusenten oppnådd ønsket om å få sitt designsoftware opp i skyen. Det nye hjemmet er sky- og infrastrukturplattformen Microsoft Azure.

 

IT- og markedssjefen forteller entusiastisk om de nye mulighetene.

 

«Azure gir oss en helt ny fleksibilitet i vår hardware. Nå kan vi øke ytelsen til maskinene våre i sanntid, slik at vi kan skalere i forhold til antall arbeidsoppgaver. Det gir oss en helt annen mobilitet, produktivitet og smidighet. Det er et stort pluss,» sier Daniel Jensen og utdyper:

 

«Vi er ikke låst til én måte å jobbe på de neste to-tre årene. Nå kan vi tillate oss å eksperimentere mer med en ny versjon hvert år basert på dagens krav og behov. Dette gjør oss mer klar for endring enn vi har vært før,» slår han fast.

 

Det var imidlertid nesten umulig å få produsentens designsoftware opp til skyen. Det var faktisk en utbredt oppfatning at Azure ikke var i stand til å drifte det.

 

«Vi snakket med flere leverandører om å være en host og drifte tilhørende maskiner og servere i skyen, men den utbredte oppfatningen var at Azure ikke kunne levere den nødvendige ytelsen. Flere personer sa det. Det var bare Cepheo som trodde det kunne la seg gjøre,» sier han.

 

Dette har resultert i en helt spesiell posisjon i markedet for Bredal A/S:

 

«Nå er vi en del av den første bølgen når det gjelder å hoste vår Autodesk Inventor i skyen.» fastslår IT- og markedssjefen.

 

Godt og uproblematisk samarbeid med faste kontaktpersoner

 

Avtalen med Cepheo omfatter også at produksjonsselskapets servere hostes og driftes i skyen av teknologipartneren. Dette har ført til færre utgifter.

 

«Arbeidet mitt som IT-sjef blir mindre og mindre fordi vi har Cepheo bak oss for å ta hånd om hele oppsettet vårt av hardware. Det betyr at vi ikke trenger å ha en IT-avdeling,» sier Daniel Jensen.

 

IT- og markedssjefen er veldig tydelig om hvorfor det var Cepheo som vant det spennende prosjektet:

 

«Teamet fra Cepheo hadde en dyp kunnskap om bransjen vår og en massiv kunnskap om IT, så vi følte oss trygge. De har tatt vare på oss hele veien. Jeg kan ikke sette en finger på samarbeidet.»

 

Digitaliseringen fortsetter

 

Produksjonsselskapet har nå stor suksess med å modernisere arbeidsprosessene når det gjelder utvikling av sine spredningsmaskiner. Dette har bare gjort oss enda mer ivrige for å optimalisere virksomheten.

 

Neste steg i Bredal A/S sin spennende digitalisering er allerede i full gang. Høsten 2022 forventer produsenten å kunne bruke sitt nye skybaserte ERP-system Microsoft Dynamics 365 Business Central.

 

«Det er en stor ting for oss, fordi det vil modernisere og gjøre oss enda mer effektive. Det gir oss noen helt nye strategiske muligheter i vår bransje.» avslutter IT- og markedssjefen.

Vil du vite mer?

 

Ta kontakt med vår salgsdirektør Lars Erik Lindhjem for en dialog om din bedrifts digitalisering.


Telefon: +47 913 51 443

E-post: lars.lindhjem@cepheo.com