Utfordring

Aker Horizons ønsket et ERP-system som var sikkert og funksjonelt, og som kunne vokse med deres ambisjoner og behov.

Løsning

Microsoft Dynamics 365 Finance & Cepheo Axelerator.

Resultat

Aker Horizons har fått et sikkert, funksjonelt og skalerbart ERP-system – til og med implementert på litt over to måneder.

Aker Horizons utvikler grønne industriprosjekter og teknologi som fremskynder overgangen til et nullutslippssamfunn. Selskapet opererer innen fornybar energi og karbonfangst, og utvikler grønne industrielle kunnskapssentere som kombinerer kostnadseffektiv fornybar energi med hydrogenproduksjon og nedstrømsaktiviteter.

 

Som en del av Aker med 180 år med industriell erfaring, bygger Aker Horizons videre på eksisterende industriell-, teknologisk- og kapitalmarkedsekspertise for å løse klimautfordringer.

 

For å kunne gjøre det trengte Aker Horizons en løsning som kunne oppfylle både tekniske og funksjonelle krav, samtidig som sikkerhet var ivaretatt. I tillegg var det viktig med en skalerbar løsning som kunne imøtekomme selskapets vekstambisjoner, og dermed økt krav til funksjonalitet. 

 

Med utgangspunkt i dette begynte en omfattende prosess etter passende løsning, samt en partner med relevant kompetanse og god forståelse for oppgaven. Det var også vesentlig at valgt partner hadde en agil metodikk for implementering, da de var under tidspress for å få løsningen live så fort som mulig. De var derfor på jakt etter en partner som kunne ta utfordringen og bli med på forsøk på “verdensrekord” i implementering. 

 

Lynrask ERP-implementering med Cepheo Axelerator

 

Aker Horizons startet med en grundig evaluering av ulike ERP-løsninger i markedet og vurderte at Microsoft Dynamics 365 var den løsningen som dekket deres behov best.

 

Videre fortsatte prosessen med å kartlegge ulike partneres kompetansenivå og bransjekunnskap. Tidlig i prosessen pekte Cepheo seg ut som en partner med dyp kompetanse og ikke minst en prosjektmetodikk som ville være den mest effektive implementeringsmetoden for å sikre fremdrift og kvalitet.

 

Etter at Aker Horizons og Cepheo ble enige om et samarbeid 26. oktober 2020, startet implementeringsprosessen umiddelbart.

 

Takket være stor endringsvilje, gode samarbeidsevner, et tydelig scope fra Aker Horizons, samt et prekonfigurert oppsett til Dynamics 365 med en godt innarbeidet implementeringsmetode i Cepheo Axelerator og mye kompetanse hos Cepheo, gikk Aker Horizons selskapene Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind live med Microsoft Dynamics 365 Finance 1. desember 2020.

«Cepheo og Microsoft har gjennom prosessen bidratt med kompetanse og innsikt i hvilke funksjoner som dekker våre behov, både i dag og i nær fremtid. Vi er svært fornøyde med at dette ambisiøse prosjektet kom i mål til planlagt tid»

– Petter Natås, Group Chief Controller i Aker Horizons.

Skoleeksemplet på effektiv implementering

 

Så det tok drøye to måneder etter at Aker Horizons startet prosjektet med å anskaffe en ny ERP-løsning til de var live. Noe av et skoleeksempel på effektiv ERP-implementering.

 

"Om det er en verdensrekord, ved vi ikke, men at det har været en utrolig intensiv og effektiv proces, er der ingen tvivl om. Aker Horizons havde et klart mål med projektet, og de viste altid stort engagement og vilje til at stole på vores anbefalinger og på, at vores ekspertise var i deres bedste interesse. Der var kun lidt friktion, der stjal tid i projektet, fordi fokus var på at finde løsninger, ikke problemer," sier prosjektleder i Cepheo Eivind Tengs.

Trond Johansson, Head of Strategy and PMO i Cepheo, har heller ikke annet enn ros for prosessen og evnen til begge selskapene til å lykkes med prosjektet.

«Aker er et fantastisk spennende konsern, og at vi har fått muligheten til å samarbeide med Aker om deres nye satsning i Aker Horizons er vi meget stolte av. I tillegg til at vi kan få ta del i den reisen Aker Horizons har startet på tror vi også at vi har mye å bidra med når det kommer til gode råd på veien rundt prosesser og teknologi,» sier Trond Johansson og utdyper:

«Cepheo har over flere år gjort store investeringer i Dynamics 365, og har i dag blant annet prekonfigurerte løsninger for de industrier vi satser på. Dette i kombinasjon med dyktige medarbeidere i Cepheo og Aker, samt Aker sin innstilling til prosjektet gjorde oss trygge på at vi ville evne å levere på Aker Horizons tøffe ambisjoner.»

Vil du vite mer?

 

Ta kontakt med vår salgsdirektør Lars Erik Lindhjem for en dialog om din bedrifts digitalisering.


Telefon: +47 913 51 443

E-post: lars.lindhjem@cepheo.com

Relaterte cases